Lobster rolls (hummerrullar)

Tid:

Lobster rolls.

Tid:

När gatumaten kommer in på finkrogen handlar det om riktigt bra råvaror paketerade på ett mindre lyxigt vis. Det här är en amerikansk klassiker från New England som serverades första gången redan i slutet av 20-talet. I receptet ingår löjrom för att göra det lite mer lyxigt men det går också bra att hoppa över det. Bakar du eget bröd tar receptet längre tid på grund av jäsning.

Ingredienser

4 portioner

Lobster rolls

  • 1 st
    kokt hummer
  • 2-3 msk
    chilimajonäs (se recept)
  • 1 st
    citron, saften
  • 2 msk
    finhackad bladpersilja
  • 2 st
    salladslökar
  • 1 dl
    finhackad krispsallad
  • 4 st
    bröd (baka gärna egna, se recept)
  • 1 msk
    smör
  • 2 msk
    löjrom

Chilimajonäs

  • 1 st
    röd chili
  • 1 st
    ägg
  • 1/2 msk
    vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk
    salt
  • 2 1/2 dl
    olja

Bröd

  • 1/2 paket
    jäst (25g)
  • 50 g
    smör
  • 2 1/2 dl
    mjölk
  • 1/2 dl
    socker
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • 150 g
    kokt potatis
  • 10-12 dl
    vetemjöl
  • 1 st
    ägg och sesamfrön till penslingen

Så lagar du