Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3st
    gelatinblad
  • 150g
    färskost
  • 1dl
    crème fraiche
  • 40g
    löjrom
  • 4 msk
    finhackad dill
  • 2msk
    grädde
  • 3skiva(or)
    kavring
  • 50g
    smör
  • 60g
    löjrom till garnering

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

2. Blanda philadelphiaost, crème fraiche, löjrom och dill. Smaka av med salt och peppar.

3. Smält smöret. Mixa kavring och smör fint och lägg som botten i en plastad form. Ställ kallt i kylskåpet.

4. Värm grädden. Krama ur gelatinbladet och smält i den varma grädden. Låt svalna något och vänd ner i krämen.

5. Häll eller spritsa blandningen över kavringen. Bred den jämnt. Låt stå kallt i ca 1 -2 timmar. Garnera med extra löjrom.

6. Ta upp ur formen och skär i små portionsbitar.

Dela det här receptet med dina vänner!