Lök och kantarellsoppa

Lök, timjan, olja, soja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett lite lyxigare recept på soppa som är lätt att göra om du har rätt råvaror hemma.

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    gul lök
  • 300g
    trattkantareller
  • 2dl
    pale ale
  • 1liter
    kycklingbuljong
  • ½kruk(or)
    timjan
  • 2-3msk
    ekologisk soja
  • 10st
    smålökar
  • 3msk
    äpplecidervinäger
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Svetta lök och kantareller mjuka på låg värme. Höj värmen när den är mjuk och stek tills gyllenbrun. Tillsätt ölen och buljongen sjud i 15 min.

2.Tillsätt timjan, soja, salt och svartpeppar. Dra av från spisen och låt mogna (blir bättre om den får mogna över natten).

3. Dela smålökar och stek på snittytan tills rostade. Tillsätt vinäger och låt koka in. Plocka ur löken. Tillsätt mjukkokt spält och servera med vinägerstekt lök .

Dela det här receptet med dina vänner!