Löksill med peppar och citron

Löksill med peppar och citron.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tre sorters peppar, citron och både gul och röd lök sätter smak på sillen som påminner om skånsk Brantevikssill.

Ingredienser

  • 420g
    5-minuterssill
  • 1
    liten gul lök
  • 1
    liten röd lök
  • 1
    litet knippe dill
  • 1
    ekologisk citron, finrivet skal
  • tsk
    hel kryddpeppar
  • ½tsk
    hel vitpeppar
  • ½tsk
    hel svartpeppar

Till servering

  • ägghalvor
  • knäckebröd
  • gräddfil

Så lagar du

1. Ta upp sillfiléerna ur lagen och skär dem i sneda centimeterbreda bitar. Lägg dem i en skål. Spara lite av lagen.

2. Finhacka löken och dillen och blanda hacket med sillbitarna.

3. Finriv citronskalet. Stöt pepparkornen i en mortel. Blanda ner citronskal och peppar. Blanda till sist ner 2 matskedar av lagen. Rör om och blanda väl. Låt stå i kyl minst 3 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!