Lussebullar med mandelmassa, vit choklad och svarta vinbär

Tillagningstid:

Färdiggräddade bullar dekorerade med pärlsocker i pappersformar ligger på skärbräda av trä.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hemligheten bakom ett saftigt saffransbröd ligger i att inte ha i för mycket mjöl i degen, och att tillsätta smöret rumstempererat.

Ingredienser

Saffransdeg (50 st bullar)

  • 5 dl
    mjölk (3%)
  • 3 paket
    safran
  • dl
    strösocker
  • 50 g
    jäst
  • 1 tsk
    salt
  • 1 burk(ar)
    kesella
  • 16-17 dl
    vetemjöl
  • 200 g
    smör, rumstempererat

Fyllning

  • 200 g
    smör
  • 200 g
    vit choklad, hackad
  • 200 g
    mandelmassa, riven
  • 2 dl
    svarta vinbär (valfritt)
  • 1
    ägg, till pensling
  • pärlsocker

Så lagar du