Lutfisk med vitvinssås

Lutfisk med vitvinssås

Publicerat:

Läcker fiskrätt för hela familjen.

Ingredienser

6portioner

  • 2kg
    lutfisk
  • 2tsk
    salt
  • 2paket
    bacon
  • 2paket
    sockerbönor

Vitvinssås

  • 1dl
    torrt vitt vin
  • 1dl
    vatten
  • 1tärning(ar)
    höns- eller grönsaksbuljong
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2msk
    dijonsenap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka upp vin, vatten, buljongtärning och grädde. Koka utan lock 5-10 min. Tillsätt senap och koka ytterligare några minuter. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i vatten om du tycker såsen är för tunn.

3. Lägg baconskovorna på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 12 minuter tills de börjar få färg och krymper ihop.

4. Skär fisken i bitar och salta dem. Lägg dem i en ugnslångpanna. Täck med i aluminiumfolie och ugnskoka i 225 grader ca 40 min. Fisken ska vara vit och mjäll. Häll av vattnet som bildas.

5. Värm sås och bacon. Servera med nykokt potatis och nykokta sockerbönor.

Dela det här receptet med dina vänner!