Lyxblöta med sidfläsk och brynt saffranssmör

En kittel på ett grillgaller värmer en fläskbit och ett tunnbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det salta fläsket tillsammans med det härliga brödet och smöret blir en fantastisk kombo. Saffranet gör pricken över i:et. Har du ett osaltat smör så bör du tillsätta lite salt i smöret. Spara spadet som är kvar och använd till exempel då du kokar potatis.

Ingredienser

6 - 6portioner

  • 400g
    rimmat sidfäsk, en bit
  • 1-2liter
    vatten
  • 2-3st
    lagerblad
  • 8st
    kryddpepparkorn
  • 6st
    nejlikor
  • 200g
    ljusugnsbröd eller tunnbröd
  • 100g
    smör
  • 2g
    mald saffran

Så lagar du

1. Tack fläsksidan med vatten i en kastrull.

2. Lägg i lagerblad, nejlikor och kryddpeppar och låt koka på medeltemperatur i minst 90 minuter.

3. Bryn nu smöret i en kastrull tills den fått en nötig karaktär.

4. Lägg i saffran och fräs snabbt i några sekunder.

5. Lägg i brödet allt eftersom i spadet.

6. Ta upp fläsket.

7. Häll smöret över brödet.

Dela det här receptet med dina vänner!