Lyxblöta med sidfläsk och brynt saffranssmör
Publicerat:
2020-12-16Tillagningstid:
Det salta fläsket tillsammans med det härliga brödet och smöret blir en fantastisk kombo. Saffranet gör pricken över i:et. Har du ett osaltat smör så bör du tillsätta lite salt i smöret. Spara spadet som är kvar och använd till exempel då du kokar potatis.
Ingredienser
6 - 6portioner
- 400grimmat sidfäsk, en bit
- 1-2litervatten
- 2-3stlagerblad
- 8stkryddpepparkorn
- 6stnejlikor
- 200gljusugnsbröd eller tunnbröd
- 100gsmör
- 2gmald saffran
Så lagar du
1. Tack fläsksidan med vatten i en kastrull.
2. Lägg i lagerblad, nejlikor och kryddpeppar och låt koka på medeltemperatur i minst 90 minuter.
3. Bryn nu smöret i en kastrull tills den fått en nötig karaktär.
4. Lägg i saffran och fräs snabbt i några sekunder.
5. Lägg i brödet allt eftersom i spadet.
6. Ta upp fläsket.
7. Häll smöret över brödet.