Lyxig & enkel hemgjord vaniljsås

I ett uppläggningsfat ser vi en tjock vaniljsås, den är full med vaniljfrön och är något gul i tonen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hemgjord vaniljsås är lite extra lyxigt och det här receptet är både enkelt och snabblagat. Såsen går bra att göra i förväg och servera kall eller värm den försiktigt.

Ingredienser

8portioner

  • 1,5dl
    vispgrädde
  • 1,5dl
    mjölk, 3%fett
  • 1tsk
    vaniljpulver eller 1 vaniljstång, delad och urskrapa
  • 1,5msk
    majsstärkelse
  • 3st
    äggulor
  • 0,75dl
    strösocker

Så lagar du

1. Vispa ihop samtliga ingredienser i en kastrull.

2. Värm smeten under vispning, just under kokpunkten och ta av den när den tjocknar. Den får inte koka.

6. Häll såsen i en kall skål, så att kokningen avstannar eller kyl kastrullen i kallt vattenbad

Dela det här receptet med dina vänner!