Lyxig karlsbaderkrans och sockerkringlor

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

12–16 portioner

Karlsbaderdeg (1 st krans + 30 st kringlor)

  • 2 st
    ägg
  • 50 g
    jäst
  • 2 ½ dl
    mjölk (kall)
  • 800 g
    vetemjöl
  • ½ msk
    bakpulver
  • ½ tsk
    salt
  • 150 g
    normalsaltat smör (rumstempererat)
  • 1 ½ dl
    vit sirap

Mandelfyllning till krans

  • 100 g
    mandelmassa
  • 100 g
    normalsaltat smör (rumstempererat)
  • ½ dl
    socker
  • 50 g
    hackade nötter att strö på

Toscatopping till krans

  • 50 g
    normalsaltat smör
  • ½ dl
    socker
  • ½ dl
    vit sirap
  • ½ dl
    grädde
  • 100 g
    mandelspån

Fyllning till kringlor

  • ca 200 g
    normalsaltat smör (rumstempererat)
  • ca 20 g
    vaniljsocker (eller efter tycke och smak)

Pensling till krans

  • 1 st
    ägg
  • 1 krm
    salt
  • några droppar vatten

Så lagar du