Lyxig kycklingsallad med blåbär, fetaost och sesamcrackers

Lyxig kycklingsallad med blåbär och fetaost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch bjudmat som även passar utmärkt i matlådan. Smakkombinationen sötsyrliga blåbär och fetaost är magisk.

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 3dl
    grönkål, riven/hackad
  • 1st
    huvud romainesallad, hackad
  • 2st
    avokado, i bitar
  • 1st
    rödlök, hackad
  • 1st
    rött äpple, skivat
  • 3dl
    blåbär, färska eller frysta
  • 3dl
    grillad kyckling, tärnad (valfritt - går bra att vegifiera, byt ut mot t.ex svarta bönor)
  • 150g
    fetaost/getost, skivad
  • 1dl
    rostad mandel, hackad

Dressing

  • 2tsk
    fransk senap
  • 2tsk
    honung
  • 2msk
    balsamico eller rödvinsvinäger
  • 0,75dl
    oliv- eller rapsolja

Krispiga sesamcrackers

  • 3st
    majs- och vetetortillas
  • 1msk
    teriyakisås
  • 1msk
    tamari soja
  • 1msk
    sweet chilisås
  • 2msk
    sesamfrön

Så lagar du

1. Skaka ihop ingredienserna till dressing i en burk med lock, blanda hälften med grönkålen. Låt stå och dra.

2. Gör crackers: Sätt ugnen på 200°. Dela tortillas i önskad form. Runda, avlånga, trianglar, du väljer. Lägg på bakpappersklädd plåt.

3. Blanda teriyakisås, tamari och sweet chili, pensla på tortillabitarna eller vänd runt. Strö på sesamfrön. Grädda tills de får färg och blir krispiga. Det tar några minuter. Lämna inte ugnen under tiden eftersom de bränner lätt.

4. Lägg upp samtliga ingredienser till salladen vackert i grupper på ett stort fat. Blanda ihop framför gästerna eller låt gästerna plocka ihop sin egen sallad. Servera med crackers.

Dela det här receptet med dina vänner!