Lyxig macka med svamp, ricotta och pocherat ägg

Tillagningstid:

En macka med en kokt hel ägg på och topping med parmesanost på en trä skärbräda.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxigaste och godaste mackan som passar lika bra till frukost som middag. Ta den svamp du har tillgänglig men skogssvamp är absolut godast. Och snåla inte på peccorinon, det är verkligen pricken över i:et!

Ingredienser

4 portioner

Pocherat ägg

  • 4
    ägg
  • 2 liter
    vatten
  • msk
    ättikssprit, 12%
  • 1 tsk
    salt
  • 500 g
    svamp, blandad
  • 25 g
    smör
  • ca 10
    salviablad
  • salt och svartpeppar
  • 250 g
    ricotta
  • 4 skiva(or)
    gott bröd, gärna ljus surdeg
  • ca 25 g
    peccorino, riven

Så lagar du