Lyxig mandelpotatispuré med smörstekta kantareller

Saftiga älgbiffar med gräddsås och mandelpotatispuré med smörstekta kantareller.

Publicerat:

Tillagningstid:

God och krämig potatispuré med kantareller och vårlök. Servera gärna till saftiga älgfärsbiffar och gräddsås.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 800g
    mandelpotatis, skalad
  • 150g
    kantareller
  • 2msk
    smör
  • 1dl
    turkisk yoghurt eller crème fraiche
  • 3
    salladslökar, skivade
  • salt
  • vitpeppar

Så lagar du

1. Koka potatisen mjuk i vatten.

2. Stek kantarellerna i 1 msk smör, låt vätskan koka in.

3. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantareller och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

4. Späd med lite mjölk om purén blir för fast i konsistensen.

Dela det här receptet med dina vänner!