Lyxig palsternacksspytt med räkor, lax & citronkräm

Lyxig palsternacksspytt med räkor, lax & citronkräm

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    crème fraiche
  • 1st
    citron, det gula av skalet rivet och ½ pressad
  • 1kg
    palsternacka, i bitar
  • 1st
    fänkål, hackad
  • 1påse(ar)
    babyspenat
  • 250 g
    kallrökt lax, skivad
  • 200 g
    räkor, skalade

salt, vitpeppar

    olja till stekning

      Så lagar du

      Rotsaker passar perfekt att göra pytt på, här får kryddig palsternacka möta krispig fänkål och havets delikatesser. Syrlig citronkräm smakar underbart till.

      Blanda crème fraiche med hälften av citronskalet, smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl. Stek palsternacka i olja tills den mjuknar. Vänd ner fänkål och spenat, pressa citron över, salta och peppra. Lägg på lax och räkor. Toppa med citronskal. Servera med citronkräm, grönsallad och citronklyftor.

      Tips: Ugnsrosta palsternackan om du gör större mängder, ca 15 min, 225C.

      Dela det här receptet med dina vänner!