Lyxig dipp på ostrester

Lyxig smältost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har du alltid ostkanter över efter julbordet? Gör Susannes delikata ostdipp.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    ost, tex getost, cheddar, blåmögel
  • 3dl
    crème fraiche, valfri fetthalt
  • 2msk
    gräslök, hackad
  • 1tsk
    citronskal, rivet
  • 4msk
    torkade tranbär, alt granatäpplekärnor, fikon, dadlar eller russin
  • 1dl
    nötter, mandel, tex valnötter
  • salt och peppar

Till servering

  • bröd, rostat
  • fröknäcke
  • frukt, skivad
  • potatis, rostad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smaksätt crème fraiche med gräslök, citronskal, salt och peppar. Varva ost, crème fraîche, tranbär och nötter i små cocottformar.

2. Hit kan du förbereda. Baka av tills osten är genomvarm. Det tar ca 15 minuter.

3. Servera med goda saker att dippa i osten tex äppelskivor och rostat bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!