Lyxig tonfisksallad med caesardressing

Lyxig tonfisksallad med caesardressing

Publicerat:

Tillagningstid:

En matig sallad med halstrad tonfisk är lättlagad lyx.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    färsk tonfisk i skivor
  • 400g
    potatis
  • 150g
    haricots verts
  • 200g
    små tomater
  • 150g
    blandad sallad
  • 1
    rödlök
  • 1dl
    svarta oliver
  • 4msk
    sesamfrön
  • olivolja
  • salt och peppar

Dressing

  • 1
    ägg
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 2
    sardellfiléer
  • 1msk
    pressad citron
  • 3
    droppar worcestershiresås
  • 1dl
    olivolja
  • 0,5dl
    finriven parmesanost

Så lagar du

Dressingen

1. Lägg ägget till dressingen i sjudande vatten och koka det i 2-3 minuter. Ta upp och spola det med kallt vatten.

2. Knäck ägget i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås. Mixa allt till en slät smet. Låt maskinen gå och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar och får en krämig konsistens.

3. Blanda i osten och smaka av med eventuellt salt.

Salladen

1. Koka potatisen och låt svalna.

2. Pensla tonfiskskivorna med olja, vänd i sesamfrön och halstra snabbt, ca 30 sekunder på varje sida, i het panna. Kärnan ska vara rosa. Låt svalna och skär sedan i tunna skivor .

3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter, häll av vattnet och kyl av snabbt i kallt vatten.

4. Blanda ingredienserna till salladen och vänd runt dem i dressingen. Toppa med de halstrade tonfiskskivorna och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!