Lyxiga polentasnittar

Lyxiga polentasnittar

Ingredienser

4portioner

Polenta

  • 5dl
    mjölk
  • 1tsk
    grönsaksbuljong
  • 1st
    vitlöksklyfta, delad
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    vitpeppar
  • 2dl
    polenta majsgryn
  • 100g
    lagrad hårdost, tärnad (eller din favoritost tex feta eller ädelost)
  • 1dl
    svarta oliver, urkärnade och hackade
  • 1dl
    soltorkade, marinerade cocktailtomater

olja till stekning

    Till servering:

    • 1påse(ar)
      ca 100 g rucola
    • 1sats(er)
      majonnäs med örter (se relaterade länkar)
    • 1dl
      rostad mandel (rosta gyllene i torr stekpanna)

    Så lagar du

    Koka upp mjölk, buljong, vitlök, salt och peppar. Vispa ner polenta och låt koka 5 minuter under vispning. Rör sist i ost, oliver och tomater. Häll upp smeten i en vattensköljd form, plocka bort vitlöken. Platta till ytan med vattensköljd stekspade och låt svalna. Plasta och ställ i kyl till servering om du inte ska laga den direkt. Gör marinerade bönor (nedan), majonnäs och rostad mandel. Skär polentan i önskad form och stek gyllene i olja.

    Servera med marinerade bönor, rucola, hackad rostad mandel och örtmajonnäs.

    Dela det här receptet med dina vänner!