Lyxiga snackos med flankstek på saltsten

Lyxiga snackos på saltsten.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig snackos-variant med flankstek som bränns av på saltsten. Du kan använda både mjuka och hårda tacoskal, eller varför inte ett salladsblad?

Ingredienser

8portioner

  • 1
    saltsten
  • 100g
    schalottenlök
  • 50g
    svamp (gärna ostronskivling)
  • 100g
    tomater
  • 8
    små mjuka tortillabröd
  • 350g
    flankstek (grainfeed)
  • 2-3krm
    tellycherry svartpeppar
  • 2msk
    granatäpple- och aroniavinäger
  • 50g
    parmesan, riven
  • 4msk
    créme fraiche, att garnera med
  • koriander, färsk, att garnera med
  • 1
    lime, saften

Så lagar du

1. Skala och dela löken. Dela tomaterna och svampen. Placera allt på saltstenen och vänta några minuter.

2. Bränn allt med brännare och fyll i tortilla bröden.

3. Skiva köttet tunt. Placera på saltstenen och bränn med brännaren. Vänd köttet och bränn på andra sidan. Krydda med tellycherry svartpeppar.

4. Fördela allting i tortillabröden, riv över parmesan, ringla över aroniavinägern och toppa med koriander, creme fraiche och limesaft.

Dela det här receptet med dina vänner!