Ma po do fu

Tid:

Tid:

Den koppärriga kärringens bönost.

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g
    fast ekologisk tofu
  • 1-1 ½ tsk
    sichuanpeppar
  • 1 msk
    neutral olja, t ex jordnötsolja
  • 2 st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1 st
    finhackad röd chili
  • 200 g
    fläsk- eller nötfärs (kan uteslutas)
  • 2-3 msk
    ekologisk kycklingbuljong
  • 1-2 msk
    kinesisk chilibönpasta (kan ersättas med lite sambal oelek blandad med soja och gärna misopasta)
  • 1 msk
    socker
  • 1-2 tsk
    soja
  • ½ msk
    potatismjöl eller maizena utrört i 1 msk vatten
  • finhackad salladslök till garnering

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg