Ma po do fu

Ma po do fu

Publicerat:

Tillagningstid:

Den koppärriga kärringens bönost.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    fast ekologisk tofu
  • 1-1 ½tsk
    sichuanpeppar
  • 1msk
    neutral olja, t ex jordnötsolja
  • 2st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1st
    finhackad röd chili
  • 200g
    fläsk- eller nötfärs (kan uteslutas)
  • 2-3msk
    ekologisk kycklingbuljong
  • 1-2msk
    kinesisk chilibönpasta (kan ersättas med lite sambal oelek blandad med soja och gärna misopasta)
  • 1msk
    socker
  • 1-2tsk
    soja
  • ½msk
    potatismjöl eller maizena utrört i 1 msk vatten
  • finhackad salladslök till garnering

Så lagar du

1. Tärna tofun och lägg den i kokande, lättsaltat vatten. Ställ åt sidan.

2. Rosta sichuanpepparn i en het stekpanna tills de börjar dofta, lägg i en mortel och stöt lätt.

3. Hetta upp 1 msk olja och lägg i peppar, tillsätt vitlöken och chilin och stek någon minut. Tillsätt fläskfärsen och stek tills den är brynt, tillsätt bönpastan, sockret och soja och blanda om. Smaka av.

4. Vänd försiktigt ner tofun och låt puttra några minuter. Tillsätt potatismjöl eller maizena lite i taget. Låt koka ihop några minuter.

5. Garnera med strimlad salladslök och servera med ris eller nudlar.

Dela det här receptet med dina vänner!