Macarons med halloncurd och romtryffel

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Macarons med halloncurd och romtryffel.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Macarons är en fransk lyxkaka som kan vara lite pillig att baka, men följ Jespers recept så kommer resultatet att bli makalöst! Förbered fyllningarna dagen innan. Använd en köksvåg för att få bra resultat.

Ingredienser

30–35 portioner

Macarons - Mandelblandning

  • 150 g
    mandelmjöl
  • 150 g
    florsocker
  • 55 g
    äggvita
  • livsmedelsfärg i pulverform

Macarons - italiensk maräng

  • 50 g
    vatten
  • 150 g
    strösocker
  • 55 g
    äggvita
  • 15 g
    strösocker

Fyllning - Halloncurd

  • 125 g
    hallon (mixa och passera så att det blir 100 g kärnfri puré)
  • 1
    äggula
  • 1
    ägg
  • 35 g
    strösocker
  • 35 g
    osaltat smör
  • 2 g
    gelatinblad

Fyllning - Romtryffel

  • 30 g
    grädde
  • 2 g
    glykos
  • 30 g
    mörk choklad
  • 2 g
    smör
  • ½ tsk
    rom
  • 1 knivsudd
    salt

Dekoration

  • färska hallon

Så lagar du