Örtfluff med färskost

Örtfluff med färskost i glasburk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett magiskt gott örtfluff med fräscha örter och färskost. Det går snabbt att göra och fungerar till allt! Ett tips är att spara örtoljan som inte använts – den är god att använda som salladsdressing och smaksättning.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 2dl
    olivolja
  • 2dl
    färska örter (tex persilja, basilika, timjan)
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 200g
    färskost, naturell
  • 2dl
    rysk yoghurt
  • 2dl
    crème fraiche
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Mixa olja och örter till en grön massa, tillsätt vitlök. Du har nu gjort en god örtolja – häll på burk och ställ i kylen.
  2. Vispa färskost, yoghurt och crème fraiche fluffigt.
  3. Tillsätt ca ½ dl örtolja, smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!