Majs med soja och parmesan

Majs med soja och parmesan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Trött på popcorn? Testa fredagsmajs på ett nytt och oförglömligt sätt. Servera som snacks eller på buffén.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    majskolvar
  • 1
    grön chili
  • 1
    salladslök
  • 1tsk
    sesamfrön, rostade
  • 2msk
    soja
  • 50g
    smör
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1dl
    parmesan
  • salt

Så lagar du

1. Skala och dela ner majsen i mindre bitar, stubbar på ca 2-3cm.

2. Koka majsen i rikligt saltat vatten 7 minuter och låt den sedan ligga kvar och dra i vattnet ytterligare 10 minuter.

3. Bryn smöret gyllene i en liten panna, gå ner med soja och låt koka ihop.

4. Tillsätt crème fraichen lite i taget tills den tar ihop till en krämig sås.

5. Lyft majsen och låt den torka till lite, pensla den sedan med dressingen och toppa med finhackad chili, strimlad salldslök, rostade sesamfrön och finriven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!