Majs- och bananpannkakor, fritters
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-10-25Tillagningstid:
Underbart goda matpannkakor som blir ganska söta. Servera gärna med svampsallad.
Ingredienser
4 portioner
- 1 burk(ar)majs, 400 g
- 2bananer, små
- 1chili, gul
- 1bit ingefära
- 1ägg
- 2salladslök, skivad
- 1 dlmjöl
- ½ dlmjölk eller kokosmjölk
- ¼ kruk(or)koriander, skuren
- 1 tskbakpulver
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- svamp
- strimlade grönsaker
- ev dressing
Så lagar du
1. Mixa majs, banan, chili, ingefära, ägg, mjöl, bakpulver och mjölk.
2. Blanda i salladslök och koriander. Smaka upp med salt och svartpeppar.
3. Värm upp stekpannan. Tillsätt lite matolja och klicka ut smeten till plättar.
4. Stek gyllenbruna på båda sidor. Servera med en råstrimlade grönsaker.