Majs- och bananpannkakor, fritters

Majs- och bananpannkakor med svampsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbart goda matpannkakor som blir ganska söta. Servera gärna med svampsallad.

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    majs, 400 g
  • 2
    bananer, små
  • 1
    chili, gul
  • 1
    bit ingefära
  • 1
    ägg
  • 2
    salladslök, skivad
  • 1dl
    mjöl
  • ½dl
    mjölk eller kokosmjölk
  • ¼kruk(or)
    koriander, skuren
  • 1tsk
    bakpulver
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • svamp
  • strimlade grönsaker
  • ev dressing

Så lagar du

1. Mixa majs, banan, chili, ingefära, ägg, mjöl, bakpulver och mjölk.

2. Blanda i salladslök och koriander. Smaka upp med salt och svartpeppar.

3. Värm upp stekpannan. Tillsätt lite matolja och klicka ut smeten till plättar.

4. Stek gyllenbruna på båda sidor. Servera med en råstrimlade grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!