Majsfritters med aioli

Majsfritters med aioli serverat på bakplåtspapper i en skål.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Supergott tilltugg med friterad majs och hemgjord aioli.

    Ingredienser

    4portioner

    • 4
      färska majskolvar
    • 2tsk
      chilipulver
    • 2
      äggulor
    • 2 ½dl
      olivolja
    • 3
      rejäla vitlöksklyftor
    • ½
      citron
    • ½tsk
      salt
    • 1krm
      vitpeppar

    Så lagar du

    Aioli

    1. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin.
    2. Skala vitlöksklyftorna och pressa vitlöken rakt ner i en liten skål.
    3. Rör ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner olivoljan. Rör flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, gulorna och vitlöken måste hinna ta upp all olja innan nya droppar slås i. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle.
    4. Smaka av med saft från en citron, salt och peppar.

    Majsfritters

    1. Skär bort majsen från kolven i större sjok som sitter ihop.
    2. Vänd försiktigt i majsmjöl och fritera tills gyllene. Pudra med pimentopulver.
    3. Servera den nyfriterade majsen med aioli.

    Tips

    Kan du inte få nog av majs? Prova också friterade majssnacks med varm ostdipp eller majs med soja och parmesan!

    Dela det här receptet med dina vänner!