Majskolv med soja, brynt smör och bonitoflingor

Majskolv med soja, brynt smör och bonitoflingor. Rätten ligger på en vit tallrik och står på en regnvåt trähylla.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nytt sätt att äta majs! Servera med en ljuvlig dressing på soja, brynt smör och crème fraiche.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    majskolvar
  • 2msk
    soja
  • 50g
    smör
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1msk
    bonitoflingor (tunna skivor av torkad tonfisk)
  • 1
    grön chili
  • 1
    salladslök
  • 1tsk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

  1. Skala och dela ner majsen i mindre bitar (stubbar på ca 2-3 cm).
  2. Koka majsen i rikligt saltat vatten i 7 minuter och låt den sedan ligga kvar och dra i vattnet ytterligare 10 minuter.
  3. Bryn smöret gyllene i liten panna, häll ner soja och låt koka ihop.
  4. Montera ner crème fraichen lite i taget tills den tar ihop till en krämig sås.
  5. Lyft upp majsen och låt den torka till lite, pensla den sedan med dressingen och toppa med finhackad chili, strimlad salladslök, rostade sesamfrön och bonitoflingor.

Dela det här receptet med dina vänner!