Majskycklingbröst med afrikansk broccolisallad och örtolja

Tillagningstid:

Majskycklingbröst med afrikansk broccolisallad och örtolja

Publicerat:

Tillagningstid:

I den här rätten från Kapstaden krockar smakerna på ett häftigt och annorlunda sätt. Är du tveksam till rå broccoli, koka den ca 1 minut, spola i kallt vatten och låt rinna av väl innan du blandar salladen.

Ingredienser

4 portioner

Kycklingen

  • 600 g
    majskycklingbröst med skinn
  • 1 msk
    smör eller olja
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar

Örtolja

  • 2 dl
    färska örter, tex basilika, timjan och gräslök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, skalad
  • 1 dl
    olivolja
  • ½-1 krm
    salt

Broccolisallad

  • 700-800 g
    färsk broccoli
  • 1 dl
    sötmandlar
  • dl
    majonnäs
  • 2 tsk
    flytande honung
  • 1 st
    citron, det rivna skalet
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Till servering

  • 150 g
    körsbärstomater
  • rostade mandelspån

Så lagar du