Majsplättar

Majsplättar

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • Till 50 plättar:
  • 6dl
    mjölk
  • 3dl
    kärnvetemjöl med fullkorn
  • 1tsk
    salt
  • 3
    ägg
  • 4dl
    förvällda majskorn eller majs på burk (ca 300 gr)
  • 50g
    smör

Så lagar du

Plättarna är goda att äta med stekt bacon och lingonsylt. Eller bara servera dem med sylt.

1. Vispa hälften av mjölken med mjölet. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa till en slät smet. Vispa ner äggen.

2. Kör majskornen till en puré med mixerstav eller i matberedare. Blanda ner purén i smeten. Smält smöret och blanda ner det i smeten.

3. Hetta upp en plättlagg med lite smör till första omgången. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

Dela det här receptet med dina vänner!