Majsplättar med ugnsbakade tomater, bacon och avokado

Majsplättar med ugnsbakade tomater, bacon och avokado

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    frysta majskorn
  • 2dl
    mjölk
  • 2st
    ägg
  • 75g
    smält smör
  • 5dl
    vetemjöl
  • 3tsk
    bakpulver
  • 1msk
    socker
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    rapsolja

Servera med

  • 2st
    tärnade avokado
  • 120g
    knaperstekt bacon
  • smetana
  • färsk koriander
  • ugnsbakade tomater

Ugnsbakade tomater

  • 4-6st
    plommontomater
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1nypa(or)
    råsocker

Så lagar du

Plättarna

1. Koka majsen i saltat vatten i 2 minuter. Knäck ägg i en bunke. Blanda ner smält smör. Mixa hälften av majsen med en stavmixer tillsammans med mjölken och sila ner mjölken i bunken men släng bort skalresterna. Vispa ihop.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med resten av majsen i smeten.

3. Värm en plätt- eller stekpanna och tillsätt en matsked olja. Klicka i smeten och stek i cirka 2 minuter tills ytan bubblar sig och undersidan fått färg. Stek på andra sidan i ytterligare 2 minuter.  Håll pannkakorna varma i ugnen.

4. Servera med knaperstekt bacon, avokado och tomater.

Tomaterna

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Skär tomaterna mitt itu och lägg tomaterna med snittytan uppåt i en form. Ringla över lite olivolja. Salta, peppra och strö över lite socker.

3. Sätt in tomaterna i ugnen i cirka 30–45 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!