Ingredienser
4 portioner
- 1 msksmör
- 1liten gul lök
- 400 gmajs på burk
- 3 dlmjölk
- 1schalottenlök
- 100 gkrabbkött från burk
- 0,5 knippa(or)gräslök
- 2 msklimejuice
- 0,5röd chili
- 1 mskolivolja
- peppar
- färsk koriander till garnering
Så lagar du
Hacka den gula löken och fräs den i smör utan att det tar färg. Häll av vätskan och blanda majsen med löken. Tillsätt mjölk och sjud i ca 5 minuter. Mixa till en slät konsistens och sila soppan ner i en kastrull. Eventuellt kan du behöva späda med mer mjölk. Låt allt få ett uppkok.
Skiva schalottenlöken och blanda med krabbköttet, hackad gräslök, limejuice, hackad chili, olivolja och peppar.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg en sked av krabbröran i varje tallrik. Dekorera med korianderblad och några stänk olivolja.
Pris 51,00 kr (2006)