Makrill i sås på kokosmjölk och paprika

Makrill i sås på kokosmjölk och paprika, sk. "Mackerel run down".

Publicerat:

Tillagningstid:

"Mackerel run down" är en klassisk jamaikansk rätt.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 2st
    makrill
  • 1st
    grön paprika
  • 1st
    röd paprika
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    olja
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • chiliflakes
  • timjan
  • salt

Så lagar du

1. Skär av huvud och stjärt på fiskarna och dela dem på hälften. Koka på låg värme i ca 10 minuter.

2. Strimla paprikan och vitlöken. Fräs grönsakerna i olja och tillsätt kokosmjölk. Koka under lock.

3. Spara vattnet och rensa den kokta fisken.

4. Lägg fisken i såsen. Tillsätt lite chiliflakes, timjan och salt. Tillsätt lite av fiskvattnet.

5. Servera med till exempel ris.

Dela det här receptet med dina vänner!