Makrill med kål, blåmusslor och beurre blanc

Tid:

Makrill med kål blåmusslor, sparris, glasört och Beurre Blanc.

Tid:

Stekt makrill med två sorters kål, färsk sparris, glasört och en lyxig beurre blanc som du kokar på musselfond.

Ingredienser

4 portioner

  • 2
    färska stora makrillar, filéade
  • 1
    nät blåmusslor
  • 1
    gul lök eller buntlök
  • ca 5 dl
    vitt torrt vin
  • ½
    citron, saften
  • ca 200 g
    smör
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 10 cm
    gurka
  • ca 50 g
    glasört, även kallad sjökorall (säg till i butik så kan de beställa hem till nästa dag)
  • 1 msk
    rapsolja
  • 12
    gröna sparrisar
  • 4-8
    stora vackra blad av savoykål eller spetskål
  • salt och peppar

Till garnering

  • gurkört eller dill

Så lagar du