Pizza med sucuk, sparris och potatis

En pizza med sucuk (turkisk korv), sparris och potatis och en med mynta, rädisor, tomater och gurka.

Publicerat:

Pizzor med inspiration och ingredienser från Malmö.

Ingredienser

Deg

  • 500g
    vetemjöl
  • ½dl
    ljummet vatten
  • 25g
    jäst
  • ½dl
    rapsolja
  • 3krm
    salt
  • 1krm
    socker

Minipizza 1

  • sucuk
  • mozarella
  • grön sparris
  • prästost
  • svarta oliver
  • strimlad nypotatis
  • olivolja

Minipizza 2

  • zaatar (torkad oregano, sumak, rostade sesamfrön)
  • akawiost
  • grönsaker efter säsong; Mynta, körsbärstomater, ev rashad (arabisk krasse, kan finhackas), rädisor, gurka och gröna oliver

Så lagar du

Malmös lag om sina pizzor:

Malmö sticker ut när det gäller plockmat i små portioner. Vi vill ta pizzan till en ny nivå där den får konkurera med meze, tapas eller tacos. Vi vill att man kommer ifrån tanken på en stor pizza med en enda sallad som ska passa alla pizzor. Vi vill göra pizzan mer lekfull och kunna beställa minipizzor istället för att få en variant. Varje pizza ska ha innehålla sin egen sallad. Salladen ska även anpassas efter smakerna på pizzorna. 

Dela det här receptet med dina vänner!