Mammas bacon- och ostspäckade älgfärsbullar

Tillagningstid:

Mammas bacon- och ostspäckade älgfärsbullar

Publicerat:

Tillagningstid:

Under hösten är det alltid gott med något vilt, både när det gäller protein och god höstsvamp. I vår familj är älgfärsbullar en favorit och för att få dem lite extra goda späckas de med både bacon och ost.

Ingredienser

4 portioner

Älgfärsbullar

  • 500 g
    mald älgfärs
  • 150 g
    bacon, finhackad
  • 0,5 dl
    ströbröd
  • 0,5 dl
    vispgrädde
  • 1
    liten gul lök, riven
  • 1
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 200 g
    gruyèreost eller en ost med lite lägre smältgrad av grevétyp
  • ca 2 msk
    smör till stekning

Mandelpotatispuré

  • 12-15
    mandelpotatisar
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    smör
  • 2 krm
    salt eller efter smak
  • 0,5 tsk
    vitpeppar
  • 0,5 tsk
    riven muskot

Rårörda lingon

  • 300 g
    lingon, frysta eller färska
  • 0,5 dl
    socker

Smörstekta kantareller

  • 1 msk
    smör
  • 300 g
    färska kantareller
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Sås

  • 2 dl
    vispgrädde

Garnering

  • färsk kruspersilja, hackad

Så lagar du