Mandel- och sesampanerad kyckling med säsongens gröna

Mandel- och sesampanerad kyckling med säsongens gröna

Publicerat:

Tillagningstid:

En både fettsnål och glutenfri panering med bra smak, som steks behändigt i ugnen. Gröna tillbehör och yoghurt fulländar de smakliga nyttigheterna.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer à ca 150 g

Panering

  • 2msk
    soja
  • 2msk
    sesamfrön, gärna rostade
  • 1tsk
    kumminfrön
  • 1tsk
    korianderfrön
  • 2msk
    malen mandel
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar
  • 1-2msk
    olivolja

Sås

  • 2dl
    matyoghurt, ca 10 % fett
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1st
    citron, det rivna skalet

Tillbehör

  • 400-500g
    broccoli
  • 200g
    bondbönor eller sojabönor, frysta

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Häll sojan i en tallrik. Stöt kummin och koriander i en mortel. Blanda sesamfrön, stötta frön, malen mandel, salt och peppar och bred ut på en tallrik.

2. Vänd kycklingen filéerna först i soja, sedan i frömixen så de täcks ordentligt. Lägg dem i ugnsfast form, ringla olja över och stek mitt i ugnen till fin färg och minst 68° innertemp.

3. Koka broccolin knappt mjuk i saltat vatten, 2-4 min. Tillred bönorna enligt förpackningen. Blanda yoghurten med vitlök och citronskal.

4. Fördela det gröna på fyra tallrikar, klicka på yoghurt och toppa med skivade kycklingfiléer.

Dela det här receptet med dina vänner!