Mandelkaka med apelsin och tryffel

Mandelkaka med apelsin och tryffel.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mycket lättbakade och nästan som konfekt. En riktigt saftig mandelkaka med smak av apelsin och så en tryffelglasyr som smälter i munnen. I påsktid är det fint att dekorera med små godisägg.

Ingredienser

  • 300g
    mandelmassa
  • 100g
    rumsvarmt smör
  • 3
    ägg
  • 1
    ekologisk apelsin, finrivet skal

Tryffelglasyr

  • 1dl
    vispgrädde
  • 100g
    mörk choklad, hackad
  • 1msk
    honung
  • 1msk
    smör

Till servering

  • små godisägg

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Riv mandelmassan grovt och vispa den med smöret. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner det finrivna apelsinskalet.

3. Klä en liten form med bakplåtspapper, cirka 18x25 centimeter, eller vik en låda av bakplåtspapper i den storleken och ställ den i en form eller på plåt.

4. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter tills den stannat.

5. Stjälp upp den och låt den svalna och ställ den sedan i kylen.

Tryffelglasyr

1. Koka upp grädden, ta den från värmen och rör ner den hackade chokladen.

2. Rör tills den smält, tillsätt honung och sist smöret. Låt svalna något men den ska fortfarande gå att hälla.

3. Häll den över den kalla kakan och låt stelna i kyl.

4. Skär i bitar och garnera med godisägg.

Dela det här receptet med dina vänner!