Mandelknäck

Mandelknäck

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk mandelknäck som går enkelt och snabbt att göra.

Ingredienser

  • 100g
    smör
  • 2 ½dl
    strösocker
  • ½dl
    ljus ekologisk sirap
  • 1krm
    salt
  • 100g
    sötmandel

Så lagar du

1. Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka tills massan är 145 grader. Det tar 10–15 minuter om man kokar på hög värme.

2. Finhacka sötmandeln. Dra kastrullen åt sidan och rör ner mandeln. Koka ytterligare 3–5 minuter tills massan är 145 grader.

3. Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. Vicka plåten så att massan flyter ut.

4. Bryt knäcken i bitar när den kallnat.

Dela det här receptet med dina vänner!