Mandelmjölk

Vit mandelmjölk i glasburk. Mandlar med brunt skal ligger utströdda runt om.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så god att den smakar som den bästa av desserter! Ger 1 liter. Räkna med 8 timmars blötläggningstid.

Ingredienser

  • 2dl
    mandlar, med eller utan skal
  • 1liter
    vatten
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • 1msk
    lönnsirap, rissirap eller kokossirap
  • 1tsk
    vaniljpulver

Så lagar du

1. Blötlägg mandlarna i 8 timmar eller längre.

2. Häll bort blötläggningsvattnet och skölj mandlarna noga.

3. Häll ner i en höghastighetsblender tillsammans med vatten och salt. Mixa i 1-2 minuter.

4. Häng en nötmjölkspåse över en skål. Häll ner nötmjölken och vira ihop påsen. Pressa försiktigt ut nötmjölken.

5. Häll tillbaka mjölken i blendern tillsammans med lönnsirap och vaniljpulver. Mixa ihop.

6. Häll upp mjölken i en flaska och förvara i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!