Mandelmousse med lingon

Mauds mandelmousse med lingon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lingonens syra matchar mandelns söta och milda smak perfekt. Enklare än så här kan det knappast bli.

Ingredienser

6portioner

  • 225g
    frysta lingon
  • 2msk
    strösocker
  • 100g
    mandelspån, rostade

Mandelmousse

  • 150g
    mandelmassa
  • 3dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Mosa lingonen tillsammans med sockret. Spara eventuellt några till garnering.

2. Om du inte har färdigrostade mandelspån: Rosta mandelspånen i medelvarm torr panna eller i ugn vid 175 grader tills de är ljust gyllene.

3. Riv mandelmassan. Vispa grädden ganska lätt och blanda sedan med mandelmassan. Hit kan förberedas.

4. Varva lingon, mandelmousse och mandelspån i glas. Avsluta med några lingon och mandelspån.

Dela det här receptet med dina vänner!