Susannes superfoodpaj
Publicerat:
2014-11-07Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
Pajdeg (glutenfri)
- 5dlmandelmjöl
- 1dlsesamfrö
- 1,5mskfiberhusk
- 1tskkummin, torrostad i stekpanna
- 1tsksalt
- 75gkallt smör, i bitar
- 1stägg
Fyllning
- 150gfärsk svamp, i bitar
- 150ggrönkål, i bitar
- 1ströd lök, skivad
- 140gädelost
- 10stsmå tomater, halverade
- smör till stekning
Äggstanning
- 3stägg
- 2dlmjölk
- 1tsksalt
- 0,5tsksvartpeppar
Så lagar du
Degen
1. Mixa ihop mandelmjöl, sesamfrö, fiberhusk, kummin, salt och smör i matberedare. Tillsätt ägg och mixa slätt.
2. Tryck ut degen i en stor pajform cirka 28 cm i diameter eller 6-7 små pajformar. Ställ i kyl 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda pajerna i ugnens nedre del 10 minuter för små, 20 minuter för stor paj. Låt svalna och förbered fyllningen (nedan).
Fyllning
4. Fräs svamp i smör tills all vätska kokat bort. Lägg i grönkål och lök, fräs till de mjuknar. Låt svalna.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till äggstanning.
6. Fyll pajskalet med svampfräset, smula på ost och häll på äggstanning. Toppa med tomaterna.
7. Grädda i ugnens nedre del till pajerna fått vacker färg och äggstanningen stannat. Det tar cirka 20 minuter för små, 30-40 minuter för en stor.
Servera med blandad sallad eller läckert grönsakskrisp.