Susannes superfoodpaj

Susannes superfoodpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt paj att serveras med lite sallad, lämpar sig extra bra till matlådan.

Ingredienser

6 - 8portioner

Pajdeg (glutenfri)

  • 5dl
    mandelmjöl
  • 1dl
    sesamfrö
  • 1,5msk
    fiberhusk
  • 1tsk
    kummin, torrostad i stekpanna
  • 1tsk
    salt
  • 75g
    kallt smör, i bitar
  • 1st
    ägg

Fyllning

  • 150g
    färsk svamp, i bitar
  • 150g
    grönkål, i bitar
  • 1st
    röd lök, skivad
  • 140g
    ädelost
  • 10st
    små tomater, halverade
  • smör till stekning

Äggstanning

  • 3st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • 1tsk
    salt
  • 0,5tsk
    svartpeppar

Så lagar du

Degen

1. Mixa ihop mandelmjöl, sesamfrö, fiberhusk, kummin, salt och smör i matberedare. Tillsätt ägg och mixa slätt.

2. Tryck ut degen i en stor pajform cirka 28 cm i diameter eller 6-7 små pajformar. Ställ i kyl 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda pajerna i ugnens nedre del 10 minuter för små, 20 minuter för stor paj. Låt svalna och förbered fyllningen (nedan).

Fyllning

4. Fräs svamp i smör tills all vätska kokat bort. Lägg i grönkål och lök, fräs till de mjuknar. Låt svalna.

5. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till äggstanning.

6. Fyll pajskalet med svampfräset, smula på ost och häll på äggstanning. Toppa med tomaterna.

7. Grädda i ugnens nedre del till pajerna fått vacker färg och äggstanningen stannat. Det tar cirka 20 minuter för små, 30-40 minuter för en stor.

Servera med blandad sallad eller läckert grönsakskrisp.

Dela det här receptet med dina vänner!