Mandelpaj med vit choklad och bär
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-08-23Tillagningstid:
Ta vara på sommarens sista solstrålar och baka härliga pajer fyllda med mandel, vit choklad och sensommarens sista bär och frukter. Detta är garanterat en smakbomb utöver det vanliga.
Ingredienser
6–8 portioner
Mazarinmassa
- 345 gmandelmassa
- 165 gsmör, rumstempererat
- 170 gägg, ca 3-4 ägg
- 25 gvetemjöl
Mördeg
- 100 gflorsocker
- 100 gsmör, osaltat
- 50 gägg, ca 1 ägg
- 200 gvetemjöl
Montering
- 100 gröda vinbär eller andra bär
- 100 gvit choklad, hackad
Till servering
- vispad grädde
- efter smakpunsch
Så lagar du
Mazarinmassa
1. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet.
2. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl. Tillsätt mjöl. Blanda väl.
Mördeg
1. I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda allt till en deg.
3. Låt degen vila i kyl i ca 20 min.
4. Kavla ut mördegen till ca 3 mm och fodra formarna.
Montering
1. Fyll de fodrade formarna med mazarinmassan. Fyll på med bären.
2. Strö över hackad vitchoklad på toppen.
3. Baka pajerna på 175 grader i ca 15-20min.
4. Låt svalna.
Tips
I Go'kväll dekorerar Gustaf sin paj med färska röda vinbär och vit choklad efter att pajen varit i ugnen.