Mandelpaj med vit choklad och bär

Tid:

Mandelpaj med mandelflarn på toppen.

Publicerat:

Tid:

Ta vara på sommarens sista solstrålar och baka härliga pajer fyllda med mandel, vit choklad och sensommarens sista bär och frukter. Detta är garanterat en smakbomb utöver det vanliga.

Ingredienser

6–8 portioner

Mazarinmassa

  • 345 g
    mandelmassa
  • 165 g
    smör, rumstempererat
  • 170 g
    ägg, ca 3-4 ägg
  • 25 g
    vetemjöl

Mördeg

  • 100 g
    florsocker
  • 100 g
    smör, osaltat
  • 50 g
    ägg, ca 1 ägg
  • 200 g
    vetemjöl

Montering

  • 100 g
    röda vinbär eller andra bär
  • 100 g
    vit choklad, hackad

Till servering

  • vispad grädde
  • efter smak
    punsch

Så lagar du