Mandelpotatisknyten

Mandelpotatisknyten

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 12
    stora ark vårrulledeg (ca 20x20cm)
  • 1 1/4kg
    mandelpotatis
  • 1+1msk
    smör
  • 3
    äggulor
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymald vitpeppar
  • 200g
    fransk getost

Så lagar du

1. Tina vårrulledegen i förpackningen. Skala och koka potatisen.

2. Sätt ugnen på 225º .

3. Mos: Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt smör, äggulor, salt, och peppar. Skär bort kanterna på osten och tärna den. Blanda ner i moset.

4. Lossa arken ett och ett och lägg en fuktad handduk över så att de inte torkar. Fördela moset på degarken forma knyten och pensla med 1 msk smält smör.

5. Gratinera knytena 10-15 minuter tills degen fått fin färg. Den längre tiden om moset är kallt.

Vårrulledeg httar du lättast i butiker som säljer asiatisk mat. Men det går även att använda dubbla filodegsark.

Dela det här receptet med dina vänner!