Mandelpotatisknyten
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 12stora ark vårrulledeg (ca 20x20cm)
- 1 1/4kgmandelpotatis
- 1+1msksmör
- 3äggulor
- 1tsksalt
- 1krmnymald vitpeppar
- 200gfransk getost
Så lagar du
1. Tina vårrulledegen i förpackningen. Skala och koka potatisen.
2. Sätt ugnen på 225º .
3. Mos: Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt smör, äggulor, salt, och peppar. Skär bort kanterna på osten och tärna den. Blanda ner i moset.
4. Lossa arken ett och ett och lägg en fuktad handduk över så att de inte torkar. Fördela moset på degarken forma knyten och pensla med 1 msk smält smör.
5. Gratinera knytena 10-15 minuter tills degen fått fin färg. Den längre tiden om moset är kallt.
Vårrulledeg httar du lättast i butiker som säljer asiatisk mat. Men det går även att använda dubbla filodegsark.