Mandeltårta med lingon

på ett glasfat ser vi en gyllenbrun pajkant, vi ser kola sås som nästan rinner över kanten men täcks med grädde. grädden är toppad med choklad och strösslad med lingon på toppen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så enkelt och så gott. Mandelmassebotten och dulce de leche och pricken över i blir grädde och de syrliga lingonen.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 300g
    mandelmassa, gärna lyx med 60% mandel
  • 2st
    stora äggvitor
  • 0,5burk(ar)
    dulce de leche, söt kondenserad och karamelliserad mjölk à ca 400 g
  • 2,5dl
    vispgrädde
  • 20g
    mörkchoklad
  • 1dl
    frysta lingon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Rita en cirkel 20–22 cm i diameter.

2. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna (ovispade). Rör till en jämn smet. Du kan också finfördela mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna.

3. Bred ut smeten jämnt innanför cirkeln på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den börjar få lite färg. Låt svalna.

4. Dra av bakplåtspapperet och lägg upp tårtbottnen på ett fat.

5. Bred ut dulce de leche över bottnen. Vispa grädden och fördela den över.

6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Ringla den smälta chokladen över grädden med en tesked eller i spritspåse. Toppa till sist med de frysta lingonen.

Dela det här receptet med dina vänner!