Mandeltårta med lingon
Publicerat:
2024-10-28Tillagningstid:
Så enkelt och så gott. Mandelmassebotten och dulce de leche och pricken över i blir grädde och de syrliga lingonen.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 300gmandelmassa, gärna lyx med 60% mandel
- 2ststora äggvitor
- 0,5burk(ar)dulce de leche, söt kondenserad och karamelliserad mjölk à ca 400 g
- 2,5dlvispgrädde
- 20gmörkchoklad
- 1dlfrysta lingon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Rita en cirkel 20–22 cm i diameter.
2. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna (ovispade). Rör till en jämn smet. Du kan också finfördela mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna.
3. Bred ut smeten jämnt innanför cirkeln på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den börjar få lite färg. Låt svalna.
4. Dra av bakplåtspapperet och lägg upp tårtbottnen på ett fat.
5. Bred ut dulce de leche över bottnen. Vispa grädden och fördela den över.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Ringla den smälta chokladen över grädden med en tesked eller i spritspåse. Toppa till sist med de frysta lingonen.