Mångkryddig kyckling med krämig blomkålsgratäng

Tillagningstid:

Mångkryddig kyckling med krämig blomkålsgratäng

Publicerat:

Tillagningstid:

Här möts influenser från många länder, där den färska, mjälla blomkålen förädlas i en gratäng med mustig cheddar. Solmogna tomater ger nödvändig svalka åt kryddig kyckling.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    kycklingbröst med skinn, gärna majskyckling
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • 2-3 tsk
    spiskummin
  • rivet skal av 1 citron
  • 4-5 msk
    finhackade gröna oliver eller tapenade
  • 2 msk
    finhackad röd chili
  • 2 msk
    smör till stekning
  • 800 g
    blomkålsbuketter
  • 250 g
    riven cheddar, gärna vällagrad
  • 2 ½ dl
    matlagningsgrädde
  • ½ tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen vitpeppar
  • smör till formen
  • några blad av färsk salvia (kan uteslutas)

Tomatsallad

  • 250 g
    färska svenska tomater
  • 1
    färsk rödlök
  • lite olivolja

Så lagar du