Mangoldchutney och brödchips till ost
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- ½litermangold, skuren 2x2 cm
- 1dlsocker
- 1dlvatten
- ca 2 mskättika, 24%
- 1kvist(ar)rosmarin
- 1kvist(ar)timjan
- 1klyfta(or)färsk vitlök, kan uteslutas
- 2cmröd chili
- 1surdegsbaguette
- 2-3dlolivolja av en enkel kvalitet
- grovt salt
Så lagar du
Mangoldchutney
1. Lägg allt i en kastrull och koka tills mangolden är mjuk och chutneyn har tjocknat.
2. Späd med mer vatten om det behövs. Det kan ta lite tid innan mangolden har kokat sig mjuk och då kan det behövas mer vätska så att den inte kokar torr.
Brödchips
1. Skär brödet i mycket tunna skivor, ca 1 mm. Fritera skivorna i olivoljan tills dom är gyllenbruna. Lägg dom på lite papper så att dom kan rinna av och salta dem med grovt salt.