Mangoldchutney och brödchips till ost

Några bladmangolder.

Ingredienser

4portioner

  • ½liter
    mangold, skuren 2x2 cm
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vatten
  • ca 2 msk
    ättika, 24%
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 1kvist(ar)
    timjan
  • 1klyfta(or)
    färsk vitlök, kan uteslutas
  • 2cm
    röd chili
  • 1
    surdegsbaguette
  • 2-3dl
    olivolja av en enkel kvalitet
  • grovt salt

Så lagar du

Mangoldchutney

1. Lägg allt i en kastrull och koka tills mangolden är mjuk och chutneyn har tjocknat.

2. Späd med mer vatten om det behövs. Det kan ta lite tid innan mangolden har kokat sig mjuk och då kan det behövas mer vätska så att den inte kokar torr.

Brödchips

1. Skär brödet i mycket tunna skivor, ca 1 mm. Fritera skivorna i olivoljan tills dom är gyllenbruna. Lägg dom på lite papper så att dom kan rinna av och salta dem med grovt salt.

Dela det här receptet med dina vänner!