Mangoparfait med havre- och kokoskrisp

Mangoparfait med havre- och kokoskrisp

Ingredienser

6portioner

  • 4st
    äggulor
  • 1dl
    florsocker
  • 250g
    mangopuré eller 2 st mogna mango
  • 2dl
    crème fraiche
  • 4dl
    vispgrädde

Havre- och kokoskrisp

  • 1dl
    havregryn
  • 1dl
    kokos
  • 1/2dl
    socker
  • 50g
    smör
  • 6st
    portionsskålar eller kaffekoppar

Så lagar du

1. Vispa äggulor och florsocker poröst. Häll ner mangopurén. Om du använder färsk mango så skala, kärna ur och mosa i mixer. Blanda ner crème fraiche. Vispa grädden till ett löst skum och vänd ner försiktigt i smeten.

2. Häll i smeten portionsskålar och sätt i frysen i 4 timmar. Ta ut skålarna ca 10 minuter innan servering.

Havre- och kokoskrisp:

3. Lägg alla ingredienserna i stekpannan och bryn tills sockret smälter. Sprid ut på smörpapper och låt svalna.

Toppa mangoparfaiten med krispet och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!