Mangosorbet i skål av havreflarn
Ingredienser
4portioner
- 600gmango, mogen (motsvarar ca 2st)
- 2dlvatten
- 2dlsocker
Havreflarn
- 75gsmör
- 1dlhavregryn
- 1dlrårörsocker
- 2mskvispgrädde
- 2mskljus sirap
- ¼tskbakpulver
Så lagar du
Mangosorbet
1. Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ihop till en simmig lag, ca 5 minuter.
2. Skala mangofrukten och skär den i klyftor, in mot den stora kärnan i mitten. Lägg fruktköttet i en matberedare eller mixer och kör till mos. Tillsätt sockerlagen och smaka av med pressad citronsaft.
3. Lägg fruktmassan i en skål och ställ den i frysen minst 5 timmar. Vispa fruktmassan några gånger under infrysningen, då förhindras att det bildas iskristaller i sorbeten.
Havreflarn
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.
3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Vill du göra små skålar kan du lägga dem över ett glas eller en brödkavel när de fortfarande är varma.
Servering: Lägg mangosorbet i havreflarn skålarna och servera. Dekorera ned valfria bär.