Mannagrynstårta (Layali lubnan)

Tillagningstid:

Mannagrynstårta (Layali lubnan).

Publicerat:

Tillagningstid:

Layali Lubnan betyder ”libanesiska nätter” och är en mycket omtyckt dessert i Libanon. Den är len och krämig, lite som en pudding. För att ge den lite ”crunch” strör man på nötter. Vid servering ringlas det på hemmagjord sirap, då kan man enkelt justera sötman genom att ha på så mycket sirap man önskar. Väldigt enkel efterrätt att göra och ingen ugn behövs.

Ingredienser

8–10 portioner

Layali lubnan

  • 1,5 liter
    mjölk
  • 3 dl
    mannagryn
  • 1 msk
    vaniljsocker

Topping

  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 2-3 dl
    nötter

Sirap

  • 3 dl
    socker
  • 1,5 dl
    vatten
  • 3 droppe(ar)
    citronsaft
  • 1 tsk
    apelsinblommsvatten eller vaniljsocker

Så lagar du