Maränghjärtan

Hjärtmaränger

Publicerat:

Tillagningstid:

Sockerbagarnas minimaränger skulle vara röda eller rosa. Så valet var enkelt, jag gör rosa/röda maränghjärtan såklart! Busenkelt, gott och vackert!

Ingredienser

50portioner

Franska minimaränger

  • 3-4st
    äggvitor 
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    florsocker 
  • valfritt strössel

Så lagar du

Gör så här! 

1. Sätt ugnen på 80 grader varmluft (100 grader vanlig). Klä en plåt med bakplåtspapper. Separera äggvita och äggula i varsin skål.

2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret i tre omgångar och vispa till du har en fast, glansig maräng. 

3. Sikta ner florsockret i omgångar och vänd in i marängen tills du har en jämn smet. 

4. Måla insidan på en spritspåse med streck av gelépastafärg, placera i en valfri tyll. Häll ner marängen, det funkar utan tyll med, klipp då ett litet hål på spritspåsen då bara.

5. Spritsa ut hjärtan på plåten så här, tryck ut en klick och dra försiktigt nedåt. Upprepa på andra sidan tills du format ett hjärta. Öva på ett fat först och häll sen tillbaka den smeten i spritspåsen. Strö över strössel.

6. Grädda i ca 1 timme, stäng av ugnen och låt marängerna stå och torka i ugnen tills servering. 

Tips!

Tänk på att hålla spritspåsen rakt upp när du avslutar en maräng, annars blir dom lätt väldigt sneda. Talar av erfarenhet såklart!

Dela det här receptet med dina vänner!