Marängnästen med kokos

Marängnästen med kokos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spröda och frasiga maränger och att de inte innehåller ägg kan man inte tro. Ser nästan ut som nästen och sedan fylls med grädde och valfria bär och frukter.

Ingredienser

8portioner

  • 1paket
    ekologiska kikärtor, ca 1 ¼ dl, endast spadet
  • ½tsk
    pressad citron
  • 2dl
    strösocker
  • 3dl
    kokosflingor, 100 g
  • 2-3msk
    kokosflingor till garnering

Fyllning

  • 4dl
    vispgrädde
  • 250g
    hallon
  • 1paket
    fryst mango, 250 g
  • 4
    passionsfrukter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 100 grader. Häll av och ta vara på spadet från kikärtorna.

2. Vispa upp spadet och citronsaften till skum med elvisp. Tillsätt sedan sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Vänd ner kokosflingorna.

3. Spritsa ut smeten på plåt med bakplåtspapper till runda nästen med fördjupning i mitten eller klicka ut smeten i åtta högar och gör en fördjupning i mitten. Strö över kokosflingor.

4. Grädda mitt i ugnen 2,5–3 timmar tills marängerna lossar från papperet och känns lätta. Stäng av ugnsvärmen och låt dem gärna stå kvar på eftervärmen med ugnsluckan på glänt.

5. Strax före serveringen: Vispa grädden och fördela den i mitten, strö över hallon och mangotärningar. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem och toppa bakelserna med passionsfrukt. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!